Društveno odgovorno poslovanje

Društveno odgovorno poslovanje

drustveno_odgovorno_poslovanje

Kao društveno odgovorna kompanija trudimo se da odgovorimo na zahteve za pomoć kojom možemo učiniti zdravom i boljom životnu sredinu u kojoj razvijamo našu kompaniju.

Umesto glamuroznih proslava, povodom Međunarodnog dana vetra, kompanija je, u junu 2014. godine, zajedno sa ostalim članicama Srpskog udruženja za energiju vetra, donirala novac Kliničkom centru Srbije, za kupovinu neophodnog medicinskog aparata.

Povodom Svetog Save, školske slave, na inicijativu čelnika opštine, u januaru 2014. zajedno sa kompanijama čiji se projekti nalaze u Alibunaru, organizovali smo kupovinu paketića za svu decu školskog uzrasta.

Uoči Međunarodnog dana vetra 2015. godine, potpisali smo sa Opštinom Alibunar Ugovor o donaciji kamiona za odnošenje smeća. Pre naše donacije, vrednosti oko 30 000 evra, lokalni komunalni radnici imali su velike probleme sa odnošenjem smeća. Vrednom donacijom učinili smo opštinu čistijom, a životnu sredinu zdravijom.

Dan vetra 2016. godine obeležićemo nagradnim takmičenjem za učenike od petog do osmog razreda. Za najbolje likovne radove na temu: Vetropark u mojoj opštini obezbeđene su vredne nagrade u vidu školske i sportske opreme.

Osim na zahteve za donacije, kompanija se trudi da unapredi životnu sredinu i razvoj opštine Alibunar, informisanjem i edukacijom građana, kao i podizanjem svesti o važnosti zaštite i unapređenja životne sredine.