Ugovor sa Senvionom: važan korak u realizaciji projekta

Ugovor sa Senvionom: važan korak u realizaciji projekta

GERMANY Schleswig-Holstein Nortorf, construction of wind turbine SENVION 3.2M114, performance 3,2 Megawatt, Senvion (formerly REpower AG) is part of indian Suzlon Group / DEUTSCHLAND Schleswig Holstein Nortorf, Aufbau einer Windkraftanlage Senvion 3.2M 114

Kompanija Elicio NV, vlasnik  domaćih privrednih društava Electrawinds S d.o.o. i Electrawinds Mali WF d.o.o, potpisala je uslovni ugovor sa nemačkim proizvođačem turbina Senvion za isporuku, montažu i puštanje u rad 21 turbine MM100 za vetropark Alibunar u Srbiji. Ugovor je potpisan u Hamburgu, tokom Wind Energy Fair –a, najvećeg događaja u vetroindustriji Evrope.

– „Potpisivanje ovog uslovnog sporazuma je važan korak za realizaciju naših projekata u oblasti obnovljivih izvora energije u Srbiji. Sa Senvionom dobijamo partnera koji će nam pomoći da ispunimo naše ciljeve „- naglasio je Ludo Vandervelden,  direktor kompanije Elicio NV, nakon potpisivanja dokumenta.

Jochen Magerfleisch, izvršni potpredsednik Senviona za prodaju u Evropi,  izjavio je:

“ Projekti Alibunar i Malibunar projekti su veliki uspeh za Senvion . Za nas ne znače ne samo uspešnog ulazak na tržište u Srbiji za nas, već  za nas pokazuju  fleksibilnost Senviona da isporuči turbine na svakoj lokaciji i tržištu. Posebno nam je drago što ponovo radimo sa kompanijom Elicio, sa kojom smo već uspešno realizovali projekte u Belgiji i Francuskoj „- objasnio je Jochen Magerfleisch.

Ukupno  21 turbina visine 100 metara  i nominalnom izlaznom snagom od 2 MV zajedno će proizvoditi dovoljno energije za napajanje oko 27,600 domaćinstava godišnje. Elicio NV i Senvion imaju već potpisan ugovor za isporuku vetroturbina za vetroelektranu Malibunar.

 

Sledeća Vest Prethodna Vest